Bild.

En bild på min älskade son! =)

Berätta allt snart.. ;)
Älskar dig!


HEj

Vi har fått en son. Willam lördagen den 22 augusti.
Jag kommer att uppdatera senare..  =) Vi mår bra, William har gulsot så vi är hemma på permiss. Ni får veta allt om ett par dagar,

Nu är min mamma här och myser med min lilla gris och så firar vi mig eftersom jag blir 24 år idag. =)

hej hej

Vecka 40..

Ja då va vi i vecka 40.. 6 dagar till bf.


Jag:

Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig. Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.


Bebis:


Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet. Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.
Är så trött nu på att vänta och att väkarna börjar men avtar. Hade värkar hela dagen igår och halv natten men de blev aldrig regelbundna.. *suck*
Idag har ja haft lite men inte alls mycket.. Tröttsamt.. Jaja, bebisen kommer när de är redo men de är bra påfrestande när man tror att de är på g och sen slutar de..

Idag blir de nog vila, är grymt trött... *gäsp*

Ha en ba dag..

Myspys

Oooo har goas med finaste Elias idag.. Så fin han är och hur go som hellst.. hihi Så liten och söt.. =)
Man blir ju abslout inte att längta mer nu efter min bebis.. Jaja h*n kommer nog snart, hoppas jag..

I morgon är de cc. Så upp tidigt men jag är ju vaken ändå så de spelar ju inte så stor roll.

Nu ska ja ta och äta mina makaroner med tonfiskröra och sen sova..

Puss o kram

9 dagar

Då va de bara 9 dagar kvar till bf. Hmm.. börjar bli lite nervös men ändå inte. Det kan ju komma idag, i morgon ja precis när den vill. Men just nu är jag ju så trött på att vara gravid så ähh.. kom ut bara.

Igår kom fina Anka hem ifrån Mallis.. =) De är bra de.. hihi inte för hennes kanske, hon ville nog va kvar en stund till, men för min del är de toppen tycker jag. ;)

Händer i dag då? Ja.. inte mycket.. som vanligt. rätt skönt ändå. Jimmy ska nog greja med trappen eller något sånt.

Jahapp.. har inte så mycket mer att skriva nu.. Så hej hej.. =)

Bio

Kom precis hem ifrån luddis. Varit och kollat på bio. Sommaren med Göran.. hihi den va bra rolig tyckte jag. Så nu ska ja bara kolla facebook och sen blir de godnatt för oss.. =) 

Sov så gott alla läsare så höres vi i morgon.Sanny: Aaaa närsomhellst kan bebis komma, håller tummarna på väldigt snart.. ;) Kram på dig!

Men va fan..

Vaknade runt 2 av 3 i natt av att jag hade värkar.. Hade de kanske till 4 kanske, sen somnade jag om. Kunde så klart inte sova när ja kände värkarna. Men de slutade väl.. Eftersom ja somnade.. =) När Jimmy gck upp vid sex taget fick jag 4 jätte kraftiga värkar o sen slutade dom.. Somande om och vaknade av telefonen vid halv åtta. Jaha.. så nu sitter jag här.. Inte sovit igen och känner mig helt slut. Och inte känner jag något nu.. *suck* Va tröttsamt!
Snart får jag iaf väldigt trevligt fikabesök och efter de blir de nog att vila en stund.

Som tur är så är de ju soligt idag =) Har redan häng ut en lass med tvätt, eller ja vid nio i morse gjorde jag de.. =) Va ingen idé att ligga kvar tyckte ja..

Jaha, ska ut och kolla om posten har kommit.Ha en underbar dag i solen.. ;)

12 dagar kvar

O de går så sakta.. jaja.. de blir min tur tidsnog, men de kan ju gärna bli nu.. =)
Idag, va händer?? Ja inte mycket faktiskt. Så lite som möjligt tror ja.. Är redan trött igen, gick upp tio, alltså har jag varit vaken i snart två timmar och jag kan somna här och nu.. Inge kul alls.. Bebis har hicka i vanlig ordning o sen en förvärk på de. Livet leker.. haha
Kanske ska dra igång damsugaren igen en sväng senare, tvätta ska ja göra i morgon..

Jahapp.. nej höres sen..

Gäsp

Nu är de snart godnatt för min del. Fy bubblan vad trött jag är. =/ Och upp igen ska man iaf om någon timme för att gå på toa.. ojoj vilket liv man lever just nu.
I min värld finns bara bebis, allt som har med bebis att göra. Allt annat är som bortblåst. Så ni får stå ut med att läsa om mitt gnäll och bebis grejer..;)

Va hos E och P idag en sväng, skönt att komma utaför dörren en stund och sen bar de av på behandling.
O jag är grymt sugen på en maträtt min älskade mamma gör.. Försöker att få henne att förstå att vi måste äta de snart, väldigt snart.. =)

Jahapp... 13 dagar kvar till bf och 15 dagar tills jag blir hela 24 år! De ni.. Undra vad som kommer att komma först? Jag hoppas nu innerligen på bebis.. ;) Men de återstår att se..

Sov så gott mina vänner så höres vi i morgon. =)Vecka 39..

Ja då va vi inne i vecka 39. 13 dagar kvar till beräknad. Tycker de känns lätte långt kvar.. haha

Jag:
Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Bebisen:
Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.


   

13 Feb och 12 aug.. Lite skillnad.. hihi  

7 Augusti.. Vaknade med dessa läppar.. *asg* Hade tydligen samlat på mig vädligt mycket vatten under den natten.. hihi jaja.. de är kul att vara gravid när de är varmt.. =/

Äntligen

Vilket år! Först så förlovar sig kronprinsesan sig med sin Daniel och nu äntligen va de Maddes tur. =) De va verkligen inte en dag försent. Såg på 4:an just och guu så glad de va och kära. Man blir inte annat än varm i kroppen av sån lycka som de visade.

Annars idag så har väl dagen vara ok.. Jag är trött, små grinig och allmänt trött på att inte orka eller kan göra saker. Nu vill ja få ut min lilla skit unge och börja livet som mamma. Ska lägga upp bild på en av de första korten ja tog på magen och sen ett kort på hur den är nu. Vilken skillnad de är.. haha Ni ska få se.. ;)

Nu ska ja glo på Bevvan och invänta min älskade sambo. Ska försöka få han att förstå att de är pizza som gäller idag. får vi se hur de går.. alltid lika spännande.. hihi

Hej hej så länge!

Kväll

Ja då va de kväll och va de rätt jag hörde?? Åska?? Jo de va de så nu loggar jag ut. Så detta blev ett väldigt kort inlägg..

Tacos och åska i kväll då.. ;)

Ännu en vecka

Ja då va en ny vecka här igen då.. tiden rinner iväg.. bra de.. =) Har varit jätte dåligt på att lägga upp bilder men ja ska bättre mig. Men inte idag, för idag har jag nog ingen ork till något känns de som. Förvärkar kommer och går, vill bara att de ska sätta igång och inte hålla på så här, blir man ju tokig på.
I morgon blir de Communicare i vanlig ordning sen ja.. vet inte vad de blir resten av veckan.. Va ska ni göra?
Anka den jäkeln är på mallis och njuter av sol och bad.. Är grymt avis. =) hihi Hon kommer hem på lördag och va jag längtar efter att få höra om allt. :)

Nää.. ska a och äta upp mina mackor nu och sen glo lite på tv. Ja och Knasen va på promenad förut och han är lika död som jag är efter.. *asg* de är bra med en "äldre" hund just nu som orkar lika mycket (eller ja lite) som jag.. haha

Ha en underar dag i solen.. ;)

Snart helg

Ja då är de snart helg, guuu så skönt.. =) Jag är lika trött som förut idag så jag hoppas på att få sova i natt.. Håll tummarna för mig.. ;)
De blir ett kort inlägg för ja ska ta och lägg mig.

Kram på er i värmen.. =)

Varmt, svullen

God morgon.
De är varmt idag.. de syns verkligen både på händer och fötter. =/ gör ont och är oehagligt.
Sovit i natt? Nepp inte något känns de som. Vaknat varje timme av höftern eller förvärk. Kan de inte bara komma igång nu!?! Skulle ha fikat med 3 kanon goa tjejer idag men ja ställde in, jag orkar inte med mig själv idag känns de som. De blir sängläge en stor del av dagen.
Nää.. glo lite på tv och sen vila igen. Pust och frust!

Ha en bra dag..=)

trött

Fy va trött jag är.. fy och blä. sov inget i natt pga att har sån värk i höfterna. Oavsett hur jag ligger så gör de ont. Så trött på detta nu..

I morgon är de en ny vecka, ska till communicare i morgon bitti. På tisdag ska ja till barnmorskan och kolla läget med bebis.. =) ska bli kul.

I fredags så va de bröllop =) Min kära vän Tessan fick sin Stefan. =) Tyvärr så kunde vi inte delta. Pga att jag är höggravid och har ont och förvärkar osv. Är så glad för deras skull.. =)

Nu ska ja dra omkull mig på soffan..

Hej hej så länge.

RSS 2.0