V.37.

God morgon!
Ja igår kväll fick ja känna riktiga värkar. Hae 3 st som kom med 2 min mellanum.. Ajajajaja säger ja bara. Shit vilken smärta och värre kommer det att bli. =/
Ringde till förlossningen för råd och hon som ja fick prata med (som va hur trevlig som helst) sa att ta två alvdeon och att ja skulle lägga mig och vila. (de hade börjat avtagit när ja pratade med henne) Sen om de skulle komma tillbaka så skulle ja ringa igen och när de va 6-5 min imellan så skulle vi åka in för då va de antalogen på g. Som tur va så avtog dom helt efter jag hade pratat med henne. O så sa hon att om de va något annat jag funderade över så va de ara att ja skulle ringa igen. Känndes jätte tryckt! =) Så vem vet.. antigen så bråkas de bara lite eller så är de kanske på g snart?!?

Men nu är vi iaf i vecka 37, 36+0. =)

I magen:

Den här veckan räknas bebisen som fullgången. Den ökar fortfarande lite i vikt men växer inte så mycket på längden. Bebisens koordination är så pass utvecklad nu att den kan gripa saker med fingrarna och om man skulle lysa med en stark lampa mot magen kan det hända att den vänder sig mot ljuset. Bebisen tränar sig inför förlossningen genom att dra in och trycka ut fostervatten genom lungorna. Den samlar också näring i organen för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu.

Jag:

Kan den inte komma ut snart? Känner du så? Det är vanligt att man blir otålig under graviditetens sista veckor. Det är ju så nära nu! Men många går över tiden, i synnerhet förstföderskor. Att föda mellan 37 + 0 och 41 + 6 anses som normalt. Brösten producerar råmjölk och bäckenet är utvidgat. Det kan hända att slemproppen släpper. Det kan den göra några veckor, dagar eller timmar innan förlossningen.


26/7

Jahapp då va de söndag igen då. Fy va fort helgerna går.. =/ på både gott och ont..
Idag har va dammat damsugit och skurat. Skulle kanske inte ha gjort de.. för resten av dagen har ja haft as-ont i rygg, svank och höfterna. Men ja fasen.. de behövdes ju göras och ja vill ju inte be Jimmy göra nästan allt när han väl kommer in efter att varit hela dagen ute och grejat med taket.. Jaja, nu är de gjort iaf, blev en långt och väldigt varm dusch efter. Men de va nog sista gången jag gjort allt de på en gång innan bebis kommer ut. Nu blir de lungna gatan här framföver.

I morgon blir de bahandligen, sen hem och vila. De är väl de ända man orkar nu.. Vila.. haha.. Nästa vecka går vi in i veka 37... shit de närmar sig.. ;)

Nej nu ska ja kolla på Ice road truckers på 4:an..

Ha en mysig kväll, här blir de chips och dip senare.. ;) *muma*



Hej hej

För värkar

Ja de har jag haft idag.. och dagen är ju inte slut ännu.. fy satan va de höll i länge och många va de. Nu är de lungt igen, har varit de en bra stund nu. Så ja tycker de räcker för idag! =) Ja som tänkte städa och greja idag.. Näää... har bara tvättat 3 maskiner, sen har ja bara suttit. Känns som om de inte va så stor idé att göra något ansträngande..

I morgon är de communicare igen, sen är de helg.. =) Guu så skönt.. hihi
Va ska ni göra i helgen?

Tisdag och de känns som måndag

Eller va tycker ni? De tycker ja iaf.. Och trött är ja, trött i kroppen och i huvudet, trött på att de bara regnar. Nej blää! Just nu längtar jag efter fina höstdagar när de är så där friskt i luften och lite kyligt.

Varit på communicare i dag, gick kanon som vanligt.. ;) Ska dit i morgon med, men man får sovmorgon.. så skönt, behöver inte vara där förrens kl tio.=)



Bjuder på en söt bild på min goaSnårrpan och halva Jimmy.. ;) Hon ville va med och surfan hon.. hihi..







Kolla  magen!! Den är ju as-stor nu!! Shit.. haha.. vecka 36.. ;)



Kram på er!

Bildag

Idag har ja städat ur bilen och sen tvättat den. Så ja är nöjd med min dag. =) Hade förstås pauser för ja orkar fan inte mycket nu.. =/  Vi va och kollade på Emma och Peters fina hus oxå. =) Så fint, så fint. Perfekt för dom.

Nu tror ja ag ska vila lite för jag har enormt ont i höften, sen blir de en dusch. Måste komma på något att laga till middag oxå och efter de blir de inflyttningsfest. Ska bli mycket trevligt. =)

Va ska ni göra i kväll då??

Hej hej så länge.. ;)

Torsdag

Idag blir de städa.. fy ja vill inte men de är väl lika bra att göra de.

I morgon är de communicare och sen barnmorskan. =)
ha en bra dag. ;)

Lite sol iaf

Solen kommer och går idag.. =) Men den syns ju till och de är ju kanon.. Känns som om man inte har sett den på år och dar.. haha..

Mår skumt.. trött visst de är ja van med vid detta laget, ont i huvuvdet och känner mig konstigt i kroppen Vet inte vad är. Längtar tills på fredag då ja ska till bm igen. =) Alltid lika kul att gå dit och höra räkans hjärtljud och se hur mycket magen växt.

Usch tycker ynd om min kära sambo, han är påtalet och grejar och han har as-ont i nacken och knäna.. =/ Inge kul alls och ja känner mig så hjälplös. Men ja kan ju itne göra något.. så de blir att sitta här typ..

I morgon är de måndag igen, fy vad helgerna bara flyger förbi. Så de blir communicare i morgon bitti precis som vanligt.

Räknan hickar som vanligt och de blir bara mer och mer obehagligt när den rör på sig, de blir ju bara mindre och mindre plats där inne.. jaja men de är inte så långt kvar nu tills vi får träffa vår lilla skrutt.. =)


Gäsp..

Usch.. är helt slut.. som vanligt..Vi va in på usö i onsdag.. Har förvärkar som har varit regelbundna så de ville att vi skulle komma in på en koll. som tur va så har de inte hänt något. Bebisen får ju gäran vara kvar ett tag till där inne. De är ju lite skrämande för allt är ju nytt, varje känsla varje dag är de något nytt. Både kärmmande, läskigt och kul på samma gång.
Vill så gärna att tiden ska gå fortare så att de är dax att att föda. Så man får träffa den lilla där inne.

Japp då har man skrivit av sig lite igen då. Är otroligt sugen på melon, har i kylen.. men de va ju de att man ska ta sig upp ur soffan och hämta den.. Hmmm... skärpning.. melon dax.. ;)

Hej hej

Äntligen

Äntligen fredag!!
O de är så härligt.. =) Vi ska inte göra något speciellt men de spelar ingen roll. De är något magiskt med fredagar.. hihi

Min älskade vän Becka har ått den glada nyheten att hon har kommit in på universitetet i Örebro. =) Är så otroligt glad för hennes skull.. De kommer att bli så bra för henne! *massa karmar till dig*

Usch de är så ruggigt ute och inne.. speciellt inne.. =/ Fryser och huttrar.. nej fy, vill ha värme..

Nu blir de lite tv tittande och vila på soffan en stund.

Hej hej.. ;)

De bara regnar

De bara öser ner.. =/ de är ju skit tråkigt.

En väldigt glad nyhet är att min älskade vän har blivit mamma idag. O jag är så glad. =) Bara längtar tills de kommer hem och kommit i ordning lite så hon ringer så jag får höra allt.. *hihi* En söt liten tjej blev de, precis som ja trott hela tiden.. ;)

Igår va vi in på speciallist mödrarvården på usö.. Har haft sånna regelbundna förvärkar så de ville att vi skulle komma in så de kunde kolla upp mig. Allt var lungt denna gång, som tur var, men ja fick order om att vila. Tycker ja vilar men men..  Är ju i vecka 34 nu, så de är ju inte långt kvar. Vill ju att bebis ska vara kvar en stund till där inne.. Eller ja efter ja fick samtalet att min vän blivit mamma så blir man ju att längta ännu mer.. ;)

Vi har oxå köpt en babyvakt. En topcom babytalker 2500, den verkar bra..Men de märks ju när bebis kommit sen.. ;)

Nej nu kom min Jimmy hem..

Hej hej så länge!

Bilder.. =)

Bilder på bilbarnstolen, sängen, skötbordet och vagnen.. =)




        



Jag igår..  De är bra tungt nu..





Vår nya diskmaskin. =)






Ja då har ja lagt upp lite bilder som jag har lovat jätte länge. Men bättre sent än aldrig va.. ;)
Igår så åkte vi till Ludvika för att kolla på en filmkaera men kom hem med en diskmaskin. De va ju mer behövligt än en filmkamera.. Så nu försöker ja fylla denna maskin så jag får pröva den.. haha Den sväljer MASSOR och det är ju kanon bra, men man har ju inget tålamod nu när den är ny.. ;)

Är jätte trött idag, fick inte sova något i natt. Oavsett hur ja låg så fick ja kramp i höfterna eller så hade jag förvärk eller så va ja tvungen att gå upp för ja va kissnödig.De är ju hopplöst. Längtar efter att inte vara gravid just nu. Men ja tror nog att när bebis  väl ute så kommer man nog att sakna att vara gravid. Tycker man har varit de i evigheter.. haha..

Nej ska snart börja förbereda maten så den är klar tills Jimmy kommer hem.
Men de blir nog en tidigt kväll iaf.. ;) SOVA.. Ooo så skönt.. hihi

Hej hej så länge!

Sorry

De blev inga kort igår. Vi fick besök.. =)
Men de blir idag, när ja väl har kommit fram och fått prata med dom på fk så ska ja gå och ta kort.  Denna eviga väntan, du har plats 97 i kön. Jippi.. *not*

Fy jag är så trött i dag så de är jobbigt. Fy.. sov till tio taget och nu skulle ja kunna gå och lägg mig igen. Inge kul de här.

Ska gå och hänga upp tvätten som blev klar nu.. Höres sen.. =)

Måste bättra mig

Måste verkligen bättra mig med bilder. Såefter jag skrivit detta ska ja ta lite kort så ni får se lite bebis saker och en magbild iaf. =)

Idag har de handlats nagelkit och och en filt som vi ska ha med till bb. Väskan har börjats packats iaf, känns som om jag vill ha allting klart för annars kommer jag att stressa över de oxå. Bättre att de står och väntar ett tag. 

Nej gå runt och ta lite kort. =)

Återkommer om ett tag..

Tjing tjing..

Åska

Imorse när ja vaknade så åskade de.. Och så kom de ner lite regn.. Men nu.. när klockan är halv två så är himlen klarblå igen och solen lyser. De är ju kanon bra att solen inte försvann men de skulle varit skönt om de åskade lite till så de blev lite svalare, för de är de fasen inte.

Jimmy kommer hem om ca 1 timme. Blir att vi åker och handlar lite, sen vill ja åka och bada.. =) Vi va iväg igår och badade runt åtta på kvällen i djäkens. O shit så skönt de va. 24 grader i vattnen.. Så skönt, till och med Jimmy tyckte de va skönt och då är de varmt.. =)

Svärmor har varit här en sväng,kollade lite på vår vagn som hon inte hade sett. Alltid lika trevligt när hon kommer.

Var även hos barnmorskan idag. Allt såg bra ut, skönt de.. =)

Nej nu ska ja titta klart på The city som ja började kolla på igår. Har missat typ alla avsnitt så jag har några att ta igen. Men de är kul kul kul.. ;)

Höres sen!

V. 33..

Jag:
Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.



Räkan:
Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.


Fötterna

O dom gör så ont.. ajaja. svullna är dom och händerna med. Detta är fan inte kul alls. Svettas som en gris och allt är bara obehagligt. De är mycket gnäll nu. (men fasen vad jag har badat) ;)
De åskade och regnade bra här för ett tag sedan, tyckte de va ju kanon för då blir de ju svalare ute.. Men nej njej de är lika kvaft som förut tycker jag.
Så nu snart ska ja ställa mig i en kall dusch.  Sen ska ja börja med middagen så den är klar tills min älskade Jimmy kommer hem ifrån jobbet.

Igår var de sista gången på föräldrargruppen. Vi såg en förlossningsfilm. Den va helt ok.. Förväntade mig inte så mycket utav den.
På fredag ska ja till barnmorskan igen, tyckte de inte alls var länge sen ja va där men de är två veckor sedan nu. De är bra att veckorna rullar på fort för jag vill så gärna träffa bebis. Se vad de är för krabat som varit inne i magen och bökat.. =)
7 veckor kvar.. shit.. hoppas att de inte är så här varmt hela tiden för då står ja verkligen inte ut. De får gärna vara varm för de tycker ja om, men inte så här...

Nej nu ska ja sluta klaga och hoppa in i duschen.



Hej hej..;)

RSS 2.0