Sol, takläggning

Lördag idag. =)
Taket är nästa klart, fy fasen va skönt. De va 4-5 st igår som hjälpte till så e gick bra fort. Och idag är de 3 st, så de kommer att gå rätt fort de med. De har ca lite mindre än halva kvar i morse, ska ut och kolla hur de går snart. =)

Min lilla goding har nog en bra dag idag.. han bara flinar och pratar sen bara denn.. ;) Man kan inte sluta titta på honom. =P

Dopkorten är bställda nu. Så nu är de bara att invänta dom. Vill att dom ska komma nu. Hoppas att de blev bra, de så ju kanon ut på internet men man vet ju inte hur de ser ut när de kommer, men de blir nog kanon.

Jaha, undra om man kanske ska ta och kläpå sig idag.. hehe.. Lillen är påklädd iaf. Så de är ju något. Ska ta och fixa en tvätt oxå, lika bra. Skulle vilja åka till gränges marken, men nää, skippar de iår. Viljan finns men inte orken. Blir kanske en promis ist.

Nej göra ett tryck... ett litet iaf.. ;)


Kärlek! <3

3 veckor

Jisses 3 veckor är han idag. Helt sjuk va tiden bara rinner iväg. Vill inte att tiden ska gå så snabbt, tycker inte att jag hinner med. =/

I torsdags så va vi på soc och skrev på faderskapspapprna och gemensamvårdad papprena. Så nu är de klart.. *skönt*

I morgon är de en ny vecka och den börjar med kyrkis. Är planen iaf. =) Jimmy är hemma denna vecka med sen börjar han jobba igen.. =/ Inge kul alls, mycket bättrenär han är hemma med oss. ;)
Sen måste jag få tag i kyrkan, måste prata med dom om dopdatum.

Nu ligger lillgrisen i sin säng och sover gott.. =) Vi va ute sen stund förut, dåfick han sova i sin vagn medans ja slängde alla vissna blommor. Så lite nytta har jag gjort iaf..hihi

Om någon timme kommer Anna på fika, ska bli mycket roligt =)

Nej nu ska ja slänga mig på soffan en stund innan Wille vaknar..

Hej hej


Vägt

Ja idag har vi vägt lillgrisen. =)
Nu väger han 3940 och han är 54 cm lång. Usch så fort han växer, de är ju läsligt hur mcket de växer på så kort tid. Sen fick vi även med oss D-dropparna som han ska börja med när han är 4 veckor.
På lördag blir han 3 veckor, helt sjukt..

Ska börja planera dop oxå. Ska bli kul att börja. =)

Ja ,då va de dax för lillgrisen att äta igen då..

Så hej hej så länge.. ;)

Tiden går så fort

Fy va tiden går fort nu.. William blev 2 veckor igår.. Usch vill att tiden ska stanna lite. Speciellt eftersom de känns som om vi inte har fått varit hemma..

Ja som ja nämde föut så fick han gulsot. Vi fick han på lördagen den 22. Fick vara kvar i 48 timmar på bb eftersom vattnet hade gått tidigare och ingen unge kom ut. Så på måndagen 24 blev vi utskirva ifrån bb. Men precis innan vi skulle åka så kom ensköterska och sa, ser han inte lite gul ut? De tog en prov på han med någon dosa och såg att värdet va lite högt. Så sa de att vi skulle komma tillbaka dagen efter för att kolla så de inte hade gått upp något.
Under kvällen när vi va hemma så blev han slöare och bara sov.
Så på tisdagen så tog de blodprov ist. Japp värdet hade gått upp mycket. Han hade 347 och solgränsen är 350. Så inlagda blev vi på neo, avd.35. In där och fick en MASSA information på väldigt kort tid och både jag och jimmy va lite chockade över hela grejen. Fick veta att ja skulle amma och sen koppa och sen skulle han sola. Så ja, då satt vi där. Ja grinade som bara denn.. ;) fasen alla hormoner igång och sen inlagda och ja visste inte något om gulsot. Bara att de måste sola..
Fick sola 1 dygn och sen skulle vi får permiss men eftersom min ammning inte hade kommit igång alls knappt så fick vi vara kvar ett dygn till. Efter de fick vi permiss.. från torsdag den 27 till lördagen. Han hade gått ner ifrån 3600 till 3281 på 3 dygn.. Sen gick han upp till 3400 när vi fick permiss.

Tillbaka på lördagen igen på koll.
Värdet hade stigit igen och så hade han gått ner 5 g.. *suck* fy va jobbigt de va att få reda på de. Så de va bara att gå in på ett rum igen och göra sig i ordning för ännu minst ett dygn solning.
Solade och så försökte vi koppa honom... Kl 18.00 tog vi beslutet att sätta sond på honom eftersom han inte fick i sig tillräckligt och de är bra jäkla bökigt att koppa. Och bara amma de gick inte eftersom så fort ja klev in på neo så sinade mjöken.. =/
Söndag, värdet hade gått ner igen, vi skulle få åka hem men eftersom vi satt sond och att ammningen inte kommit igång så tyckte dom de va bästa att vi va kvar minst en natt till.
Under dagen kom de på att ja skulle intensiv pumpa. Så amma, pumpa, pumpa och sen amma.. De va jätte jobbigt och mindre och mindre mjölk fick jag.
På kvällen när nattsköterskan kom så brast de totalt.. Talade om att jag orkade inte med de här med pumpa och amma. De ända jag brydde mig om va ju att William skulle få i sig mat. Och att jag ville testa flaska ist. Hon förstog precis hur jag mådde och tänkte. De är verkligen psykiskt påfrestande att vara där och att man SKA amma. För mig känndes det som om precis allt hängde på mig. Om ja inte fick igång på mjölken så skulle vi få vara där i all evighet.

Måndag morgon så fick vi testa flaska, en sköterska va med och kollade. Och ja.. precis sm jag och jimmy trodde så gick de kanon bra. Han drack så bra så. =) Så efternågon timme så fick vi beskedet att vi fick åka hem igen. De va sååå skönt när de tog bort sonden ifrån han... =)

Återbesök på onsdag den 2 september och vi belv helt utskrivna. Värdet hade gått ner igen och han hade gått upp i vikt. Då hade jag ammat och gett honom flaska.

De har varit ett himla åkande framochtillbaka. Självklart åker man, men de är såå himla skönt att få vara hemma nu. Få lite rutiner och ro om oss själva.

Så var våra första dagar med vår William..Men nu är vi hemma iaf.. =)

Förlossning

I tisdags den 18 började ja få kraftiga förvärkar, kom och gick i hela 2 dagar. Natten till torsdag så gick mitt vatten, va bra tänkte ja då är de ju dax snart =) Tji fick vi.. Värkarna kom inte igång alls, på torsdag morgon fick vi en tid för att kolla upp så de verkligen va vattnet och kolla hur bebis mådde. Japp, de va vattnet men eftersom värkarna inte hade kommit igång så fick vi åka hem igen. *morr*  men på fredagen så hade ja värkar som va 2-3 minuter i mellan ochdå fick ja åka in. (fick en tid för igångsättning på lördagen kl 08.00 om inget annat hände).

In på förlossning och de konstaterade att ja bara var öppen 2 cm. *suck* Ja hade skit ont.. jaja.. fick var kvar iaf och fick en morfin spruta för natten. De undersökte mig igen på morgonen ch då va ja 3 cm öppen. Fan, denna unge kommer ju för fan aldrig ut tänkte ja.. Började bli väldigt trött..
Kl: 10.30 kom de fram till att ja skulle få värkstimulerande dropp. *jippi* ;) Nu händer de något iaf.
Ja och de gjorde de med en jälva fart kan ja meddela oxå. Vid tolv hade jag as-ont och tjatade på bm att få en eda. Fik vänta lite till för de va lite tidigt för de tyckte dom. (de tyckte inte ja). fick den där edan och narkosläkaren satte 4 bedövningssprutor men ja käde fan allt iaf. Han fattade inte varför och a började bli förbannad. Sätt skiten bara vrålade jag. =)

Efter ja fick den så tog de ju en stund innan den värkade. Om de nu gjorde de, för 10 min efter ja fick den så kände ag för att krysta. Hon kollade mig för hon trodde väl kanske inte riktigt på de. Då va ja öppen 7-8 cm. Oj då sa hon, nu måste jag fixa ordning. 10 min senare fick ja henne att kolla igen och då va de verkligen dax att få ut en bebis. =)
Fan vilken smärta men de va den bästa smärta ågonsin när min älskade lilla William kom ut!

Kl: 13.53, lördagen den 22/8 föddes han och han va 49 cm lång och vägde 3600g.

Nu ligger han här breved mig i soffan och sover gott. Snart är de dax för ännu en matning. =)

Han är verkligen de bästa jag gjort! Älskar honom över allt annat, mitt allt. =)


De va om förlossningen, fortsättning följer. Han har gulsot så vi är inlagda på avd.35 på Usö. Men de berättar ja om senare.. ;)

Kram på er!RSS 2.0